Глава МЗС Австрії: Будемо щосили допомагати нашим українським друзям

Глава МЗС Австрії: Будемо щосили допомагати нашим українським друзям

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг закликав рф, яка порушила всі принципи Гельсінського Заключного акта ОБСЄ, припинити війну та вивести війська з території України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це глава австрійського МЗС заявив під час 29-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у польському місті Лодзь.

"Моє послання російському керівництву є дуже чітким та однозначним: припиніть стріляти, виведіть свої війська з України та поверніть за стіл переговорів", - заявив Шалленберг.

Він указав на жахливі порушення росією міжнародного права, включаючи атаки на цивільне населення та застосування продовольства й енергії як зброї. "Воєнні злочини у Бучі та в інших місцях залишаться у нашій колективній свідомості. Одне є зрозумілим: безкарності не може бути", - наголосив австрійський міністр.

Читайте також: Чехія в ОБСЄ закликала підтримати створення спецтрибуналу для росії

За словами Шалленберга, зараз ідеться про "найбільшу геополітичну кризу нашого покоління". "Немає жодного принципу Гельсінського Заключного акта, якого росія не порушила б в останні місяці: повага до суверенітету, непорушність кордонів, територіальна цілісність держав, мирне врегулювання суперечок тощо", - заявив він.

Глава МЗС також запевнив, що Австрія продовжує стояти на боці України і "буде щосили допомагати нашим українським друзям".

Читайте також: Швеція в ОБСЄ: росія може закінчити війну в Україні вже сьогодні

Як повідомляв Укрінформ, у польському місті Лодзь у четвер розпочалося дводенне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Питання загарбницької війни рф проти України - в центрі уваги зустрічі. Україну на головній події року в ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Раніше польська влада відмовилася видати візи російській делегації на чолі з сергієм лавровим. Державу-агресора на засіданні представляє постійний представник рф при ОБСЄ. На такому самому рівні буде представлена й білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-