Постачання Україні ракет ATACMS може захистити її критичну інфраструктуру - Вершбоу

Постачання Україні ракет ATACMS може захистити її критичну інфраструктуру - Вершбоу

Ексклюзив
Укрінформ
Постачання Україні ракет великого радіуса дії ATACMS може суттєво обмежити здатність росіян обстрілювати критично важливу інфраструктуру в нашій країні.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Укрінформу під час симпозіуму «Україна у Вашингтоні та за його межами» висловив колишній заступник генсека НАТО, експосол США в росії Александер Вершбоу.

«Думаю, зараз настав час для США переглянути деякі рішення щодо надання Україні певних видів озброєння, які могли б звузити можливості рф використовувати території, близькі до лінії розмежування, в тому числі Крим, для ударів по інфраструктурі без побоювань отримати відповідь», - сказав колишній високопоставлений дипломат.

Він уточнив, що це стосується насамперед ракет ATACMS, які зможуть уражати вогневі засоби військ рф, котрі обстрілюють об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Вершбоу також підкреслив, що Захід має допомогти Україні зберегти ініціативу, а також продовжувати тиск на росію, аби не дозволити її військам перепочити, відновити свої сили й переозброїтися.

Читайте також: Київ веде перемовини із Вашингтоном щодо постачання зброї більшого радіуса дії — Маркарова

За його словами, попри поширену експертну думку, що зима зазвичай створює певну паузу в бойових діях, у нинішній ситуації в Україні цього дозволити не можна.

«Підтримання військового тиску (на росію – ред.) з перемогою як чіткою ціллю не може бути чимось розпливчастим. Метою має стати перемога України», - підкреслив колишній заступник генсека НАТО.

Він також висловив думку, що США та інші країни паралельно розглядають нові санкції проти росії на тлі її варварських атак на цивільну інфраструктуру України.

Читайте також: Пентагон уклав мільярдний контракт на виробництво систем NASAMS для України

Нагадаємо, система ATACMS (Army Tactical Missile System – ред.) є балістичною ракетою класу «земля-земля», яка застосовується з платформи HIMARS по цілях в радіусі до 300 кілометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-