Штати наклали санкції на посадовців КНДР, причетних до ракетних випробувань

Штати наклали санкції на посадовців КНДР, причетних до ракетних випробувань

Укрінформ
У відповідь на регулярні випробування Північною Кореєю балістичних ракет адміністрація Байдена оголосила санкції проти трьох високопосадовців цієї країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Hill.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що ці санкції є частиною постійних зусиль, які мають перешкоджати північнокорейському режимові «просувати свої незаконні програми балістичних ракет і зброї масового знищення».

За словами Блінкена, запуск Пхеньяном «безпрецедентної кількості – понад шістдесяти – балістичних ракет цього року (зокрема декількох міжконтинентальних балістичних) створює серйозні ризики для безпеки регіону і всього світу».

Санкції США спрямовані проти трьох осіб, які належать до верхівки КНДР - членів ЦК Трудової партії Кореї Ю Джина, Кім Су Гіля та Чон Іль Хо, який також очолює партійний комітет при Академії оборонних досліджень.

Читайте також: Глава КНДР хоче створити армію з найбільшим ядерним потенціалом у світі - ЗМІ

Усі троє також перебувають під санкціями Європейського Союзу. Блінкен зазначив, що США діють у тісній координації з Японією та Південною Кореєю. «Вони безпосередньо пов'язані з незаконною програмою КНДР зі створення балістичних ракет», - додав держсекретар.

Зазначається, що США разом із більшістю членів Ради Безпеки ООН засудили ракетні запуски Північної Кореї як грубе порушення резолюцій, що забороняють такі випробування та підвищують ризик загрози застосування ядерної зброї з боку Пхеньяна.

Водночас росія і Китай заблокували ухвалення резолюцій Радбезу, які б накладали суворіші  санкції на КНДР.

Читайте також: Країни G7 закликали ООН рішуче відреагувати на ракетні запуски КНДР

За словами постпреда США при ООН Лінди Томас-Грінфілд, Північна Корея здійснила у 2022 році 63 запуски балістичних ракет і вісім - міжконтинентальних балістичних ракет.

Як повідомлялося, 17 листопада запущена Північною Кореєю ракета впала за 200 км від японського берега. Генсек ООН Антоніу Гутерреш заявив, що запуск ракети «був безрозсудним актом і порушенням резолюцій Ради Безпеки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-