Зеленський відповів на петицію про демобілізацію військових, які відслужили рік

Зеленський відповів на петицію про демобілізацію військових, які відслужили рік

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію, що закликає демобілізувати за бажанням мобілізованих військовослужбовців, які відслужили один рік.

Як передає Укрінформ, відповідь на петицію № 22/163044-еп, розміщена на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

«Військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, звільняються з військової служби під час воєнного стану на підставах, визначених статтею 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», зокрема за віком, за станом здоров’я, у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, через сімейні обставини або з визначених названим Законом України поважних причин. Отже, в умовах дії правового режиму воєнного стану звільнення мобілізованих військовослужбовців з військової служби на інших підставах не передбачено», - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленського просять присвоїти звання Героя України комбату «Карпатської Січі» Олегу Куцину

Також глава держави зазначив, що звернувся до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції питання та поінформувати автора про результати розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, 1 грудня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-