Словаччина заборонила польоти дронів над військовими об’єктами

Словаччина заборонила польоти дронів над військовими об’єктами

Укрінформ
Парламент Словаччини схвалив законопроєкт, який забороняє польоти безпілотників над військовими спорудами й приміщеннями, а також військовими колонами і транспортом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovak Spectator.

Після підпису президента, закон набере чинності з 1 лютого наступного року.

За правопорушення передбачено штраф до 500 євро. При цьому і солдати, і військова поліція матимуть повноваження переривати роботу безпілотника.

Зазначається, що у пояснювальній записці МВС Словаччини вказало, що “зміни до законодавства вносяться у зв'язку зі збільшенням кількості несанкціонованих прольотів безпілотних літальних апаратів у повітряному просторі над кількома військовими об'єктами”.

Згідно з текстом документа, забороняється використовувати дрони в обмеженому повітряному просторі, встановленому для їх охорони, щодо військових споруд і районів, позначених забороною для фотографування: до висоти 120 метрів над рівнем землі. Обмеження в 120 метрів також має поширюватися на військові колони та транспортні засоби за маршрутами, заздалегідь оприлюдненими на сайті Міноборони. Міністерство буде уповноважене робити винятки.

Читайте також: Біля данських газових родовищ у Північному морі помітили підозрілу активність безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, у Норвегії почався суд над сином соратника президента рф володимира путіна Андрієм Якуніним, його звинувачують у запуску дронів на Шпіцбергені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-