У росії засудили кримськотатарського активіста у «справі Хізб-ут-Тахрір» до 17 років колонії

У росії засудили кримськотатарського активіста у «справі Хізб-ут-Тахрір» до 17 років колонії

Укрінформ
російський суд засудив кримського татарина Марлена Мустафаєва до 17 років колонії за організацію діяльності ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір".

Як передає Укрінформ, про це повідомило громадське об'єднання "Кримська солідарність".

"Південний окружний військовий суд ухвалив визнати кримського татарина Марлена Мустафаєва винним в організації діяльності ісламської політичної партії "Хізб ут-Тахрір" у Білогірську", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мустафаєв муситиме відбувати 17 років у колонії суворого режиму з першими 3 роками у в'язниці та півтора роки обмеження свободи пересування - після звільнення.

Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Твіттері закликала партнерів посилити санкції проти росії у відповідь на незаконний "вирок" кримському татарину Марлену Мустафаєву за його проукраїнську позицію.

"росія продовжує репресії проти кримських татар. Марлен Мустафаєв, активіст, батько двох дітей, член ГО «Кримська солідарність» був засуджений сьогодні до 17 років за свою проукраїнську позицію. Ми закликаємо наших партнерів засудити цей «вирок» і посилити санкції проти росії . Інакше рф не зупиниться", - написала Джапарова.

Як повідомлялося, вранці 9 лютого фсб провела обшуки у будинках кримських татар у Сімферопольському, Бахчисарайському та Білогірському районах у Криму, а також у Балаклавському районі Севастополя.

Читайте також: Суд у рф засудив ще п'ятьох кримських татар у «справі Хізб-ут-Тахрір» до 13 і 14 років

В результаті Марлена Мустафаєва, Ернеста Сейтосманова, Ансара Османова та Аметхана Абдулвапова затримали за обинуваченнями у нібито причетності до "Хізб-ут-Тахрір".

Марлен Мустафаєв - автомеханік з Білогірська. З приходом росії до Криму Мустафаєв відвідував суди, брав участь в акціях, підтримував сім'ї політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-