Під час визволення Лимана російські військові тікали до Щастя - Гайдай

Під час визволення Лимана російські військові тікали до Щастя - Гайдай

Укрінформ
Вцілілі під час визволення Лимана російські військові втекли до тимчасово захопленого Щастя Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За його словами, щодня надходять поранені росіяни до медичних закладів Старобільська, а поблизу однієї з лікарень навіть влаштували блокпост.

"Деяким вцілілим в Лимані трохи пощастило – їм вдалося втекти подалі, до Щастя. Так, 30 вересня в районі цього міста була виявлена колона із цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалося понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських військ", - зауважив Гайдай.

При цьому він додав, що "тим, хто тиждень тому радів на псевдореферендумах, доведеться зачекати трохи більше трьох років".

Читайте також: Українські захисники відбили атаки ворога біля восьми населених пунктів

Як наголосив Гайдай, "ждуни" не дочекаються – ЗСУ прийдуть раніше: так звану "лнр" повноцінно зможуть прийняти до складу рф лише у 2026 році".

"Саме до 2026 року триватиме перехідний період для так званої "лнр" у якості нового суб’єкта рф. Це одна із головних умов у договорі щодо прийняття "республіки" до складу росії", - зазначив очільник ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України повністю зачистили від російських загарбників Лиман на Донеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-