У Франції профспілки готують страйк в аеропорту Париж-Бове

У Франції профспілки готують страйк в аеропорту Париж-Бове

Укрінформ
Французькі профспілки CFDT і Unsa оголосили про запланований страйк в аеропорту Париж-Бове, який може призвести до великих збоїв у авіасполученні у вівторок і четвер. Водночас у понеділок пройде остання зустріч з керівництвом, щоб спробувати врегулювати кризу.

Про це повідомляє Le Parisien, передає Укрінформ.

“CFDT і Unsa подали повідомлення про страйк на вівторок, 4 жовтня, і четвер, 6 жовтня. Якщо цей страйк підтримує значна частина з 233 співробітників летовища, рух перону аеропорту може бути дуже серйозно порушено, навіть паралізовано”, - зазначає видання.

Водночас профспілки та виконавча рада Sageb (компанія з управління та експлуатації аеропорту Бове), яка керує аеропортом, повинні зустрітися у понеділок, щоб спробувати врегулювати кризу. Однак, пише видання, позитивний результат цієї зустрічі передбачити важко, якщо врахувати, що остання така зустріч, минулої п’ятниці, закінчилася глухим кутом.

Зазначається, що серед вимог профспілок - знову справа щодо угоди про розподіл прибутку 2019 року, хоча зараз вона є предметом судового розгляду.

Читайте також: У Нідерландах через страйк залізничників по всій країні зупинилися потяги

“Ця угода про участь у прибутку 2019 року, підписана у 2017 році, передбачала розподіл прибутку. Керівництво в односторонньому порядку змінило пакет, і замість того, щоб розподілити 1,5 мільйона євро прибутку, зібраного того року, виплатило лише 300 000 євро працівникам. Ми вимагаємо виплати заборгованих нам 1,2 мільйона євро”, — заявив представник профспілки Unsa Марк Сліо.

Ще один запит профспілок - “виплата премії Макрона в розмірі 2400 євро” і “загальне підвищення зарплати на 10%, щоб не відставати від інфляції”, - зазначають профспілки.

У програмі переговорів також підписання нової угоди про розподіл прибутку.

Однак Sageb хоче бути оптимістом. “Ведуться переговори, щоб спробувати знайти сприятливий результат до вечора понеділка. Ми мобілізовані, щоб уникнути цього руху”, — запевняє комерційний директор Sageb Едо Фріарт.

Читайте також: У Нідерландах поліція затримала фермерів-протестувальників на 40 тракторах

“Для цього треба було б прийняти всі вимоги профспілок. Малоймовірно”, - підсумовує видання.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції 29 вересня на заклик профспілок був проведений страйк і пройшли демонстрації проти пенсійної реформи та за збільшення заробітних плат.

Фото: LP/P.C.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-