Франція допомагатиме Україні відновити територіальну цілісність та працюватиме над новими санкціями

Франція допомагатиме Україні відновити територіальну цілісність та працюватиме над новими санкціями

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон зазначає, що Франція допомагатиме Україні відновити територіальну цілісність та працюватиме з партнерами над новими санкціями проти агресора.

Як повідомляє Єлисейський палац, про це Макрон заявив під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

“Президент Республіки вкотре рішуче засудив незаконну анексію росією чотирьох українських областей. Він підтвердив рішучість Франції допомогти Україні відновити повний суверенітет і територіальну цілісність, а також працювати з європейськими партнерами над новими санкціями”, - йдеться у комюніке.

Також зазначається, що президенти обговорили ситуацію в Запоріжжі, яка залишається дуже тривожною, Макрон засудив арешт російськими військами директора заводу.

“Президенти підкреслили надзвичайно термінову необхідність дозволити ротацію українського персоналу, який забезпечує роботу та безпеку об’єктів", - вказується у повідомленні.

Також Макрон нагадав про свою позицію щодо підтримки українського суверенітету над станцією та вимоги вивести російські війська з її території.

Читайте також: Зеленський обговорив з Макроном ядерний шантаж росії

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася церемонія так званого «прийняття» до складу росії маріонеткових утворень «днр» та «лнр», а також загарбаних армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України, що викликало широке міжнародне обурення.

У п'ятницю, 30 вересня, росіяни затримали гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова та вивезли в невідомому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-