Резніков привітав сили тероборони з професійним святом

Резніков привітав сили тероборони з професійним святом

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков привітав усіх бійців Сил тероборони Збройних Сил України, які з перших годин повномасштабного російського вторгнення встали до зброї і захищають Україну.

Про це він поінформував у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ви зупиняли окупанта в Ірпені та Бучі, добряче всипали на Чернігівщині і Сумщині. Боронили Харків. Билися в Азовсталі. Зламали плани кремля на Запоріжжі, Херсонщині, Миколаївщині. Показали, що Донеччина і Луганщина завжди будуть українськими, яка б орда не сунула з росії. Сили ТрО – це наймолодший рід сил ЗСУ, який гартується на війні», - написав він.

За його словами, ТрО наразі – це більше 30 справжніх бойових бригад, «це багато відомих облич з різних сфер нашого життя і тисячі простих героїв; це озброєний український народ – як він є».

Окремо міністр зазначив, що Україна не один рік шукала модель тероборони, і заявив, що трохи більше року тому, коли у липні 2021 року було ухвалено закон про основи національного спротиву, тероборона нарешті почала формуватися єдино правильним шляхом – на основі філософії всеохоплюючої тотальної оборони.

«Коли будь-якого ворога зустрічає не тільки професійна армія, а навчена і озброєна нація, якій не потрібна жодна додаткова мотивація. Бо є головна – боронити свій дім і свої родини», - написав він.

Очільник Міноборони уточнив, що дуже добре пам’ятає, як розгорталися Сили ТрО з 1 січня 2022 року, коли закон почав діяти. «Я ніколи не забуду, як за перші дні повномасштабного російського вторгнення до лав Сил ТрО приєдналося понад 100 тис. захисників і захисниць. Це вразило багатьох у світі», - уточнив він.

Резніков подякував за службу першому командувачу Сил ТрО бригадному генералу Юрію Галушкіну, «бо розпочинати нову справу такого масштабу завжди непросто».

Також міністр уточнив, що генерал-майор Ігор Танцюра, який очолив Сили ТрО у травні, розвиває успіх, відповідає на нові виклики.

«Я переконаний, і ніколи не приховував цих поглядів, що успішна оборона і навіть виживання України при такому сусідстві можливе лише за умови, що наша тотальна оборона буде ґрунтуватися на принципі всеосяжної довіри. Один до одного, сусід до сусіда, народ до влади і навпаки», - зазначив чиновник.

Резніков підкреслив, що навіть після нашої перемоги росія нікуди не подінеться, і що ми маємо бути завжди готові дати відсіч – це найкращий спосіб відвернути рф від агресивних намірів і зберегти Україну.

За його словами, це означає, що Україні потрібно розв'язувати питання впорядкування обігу зброї з врахуванням вже набутого досвіду.

«А досвід свідчить: у Києві за дві доби роздали понад 20 тис. автоматів. І цю зброю наші громадяни спрямували проти ворога. Необхідно продемонструвати довіру до людей», - уточнив він.

Читайте також: Зеленський вручив нагороди військовим сил тероборони

Глава Міноборони переконаний, що також в Україні потрібно збудувати нову систему, яка забезпечить тотальну військову підготовку.

«Це не означає, що кожен повинен вміти керувати танком чи стрибати с парашутом. Але кожен повинен розуміти своє місце і роль в обороні, бути готовим до її виконання. Готовим психологічно, мати відповідні навички та оснащення. Це велика робота, яка ще попереду. Сьогодні наша мета – звільнити наших людей і території», - уточнив міністр.

Також він вшанував тих бійців ТрО, які віддали життя за свій край і свою країну.

«Україна з кожним днем стає міцнішою і обов’язково переможе. Ми обов’язково створимо бригади тероборони у Донецьку, Луганську та Криму. Слава Україні», - написав очільник Міноборони України.

Як повідомлялося, День територіальної оборони України відзначається щорічно у першу неділю жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-