Дрони-шпигуни помічені над місцем тренування солдатів ЗСУ в Німеччині

Дрони-шпигуни помічені над місцем тренування солдатів ЗСУ в Німеччині

Укрінформ
За базою Бундесверу, де тренують українських військових, шпигували за допомогою близько дюжини безпілотників.

Про це першим повідомило видання Business Insider, передає Укрінформ.

За їх інформацією, інцидент стався на військовому полігоні Вільдфлекен на кордоні між землями Гессен і Баварія у ніч з 30 вересня на 1 жовтня.

Факт підтвердили в прес-службі Міноборони ФРН. Після того, як у безпосередній близькості від військового полігону були помічені безпілотники, була проведена поліцейська операція. «Одразу повідомили поліцію, яка почала розслідування. Воно триває», - зауважили на прохання журналістів у військовому відомстві.

На полігоні тренуються українські військові, яких навчають користуванню колісними бронетранспортерами Dingo. Нагадаємо, Німеччина планує поставити 50 таких машин.

Видання припускає, що за шпигунською акцією стоїть росія, хоча офіційні чинники цього поки не підтверджують.

Читайте також: Ексмайор армії США та його дружина підозрюються у шпигунстві на користь рф

Видання Zeit нагадує, що наприкінці серпня російські спецслужби намагалися стежити за навчанням українських військових на західних системах озброєння в Німеччині. Служба військової контррозвідки (MAD) помітила підозрілі транспортні засоби поблизу військових баз в Ідар-Оберштайні в Рейнланд-Пфальці та Графенвері в Баварії, звідки, ймовірно, спостерігали за під’їзними шляхами до казарм. В Ідар-Оберштайні Бундесвер навчав українських військових на САУ Panzerhaubitze 2000, у Графенвері збройні сили США навчали українців на західних артилерійських системах.

Читайте також: На Херсонщині збили російський безпілотник-шпигун

Останніми місяцями безпілотники-шпигуни неодноразово спостерігалися по всьому світу, наприклад, кілька днів тому над норвезькими нафтовими платформами, коли кілька пристроїв проникли в зону безпеки.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-