Папа Римський закликав путіна зупинити війну, а Зеленського - бути відкритим до пропозицій миру

Папа Римський закликав путіна зупинити війну, а Зеленського - бути відкритим до пропозицій миру

Укрінформ
Папа Римський Франциск у своїх роздумах перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 2 жовтня, засудив нові спроби захоплення росією українських територій і закликав путіна - зупинити війну, а Зеленського - бути відкритим до серйозних пропозицій миру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Vatican News.

"Перебіг війни в Україні став настільки серйозним, нищівним і загрозливим, що викликає велике занепокоєння... Мене глибоко мучать ріки крові та сліз пролиті протягом цих місяців. Я засмучений тисячами жертв, особливо, серед дітей, і великими руйнуваннями, що залишили без домівки багато людей і сімей, несучи загрозу холоду та голоду на великих територіях. Певні вчинки ніколи не можна виправдати! Ніколи! Це жахливо, що світ вивчає географію України через такі назви як Буча, Ірпінь, Маріуполь, Ізюм, Запоріжжя та інші місцевості, що стали місцями невимовних страждань та страху. Що вже й говорити про той факт, що світ знову стоїть перед ядерною загрозою? Це абсурд", - сказав Папа Франциск.

Глава Римо-католицької церкви наголосив, що війна "ніколи не є вирішенням, а лише знищенням" і закликав до припинення вогню і початку переговорів, які здатні привести до рішень, не нав'язаних силою. "Нехай замовкне зброя та шукаймо умови для того, щоби розпочати переговори, здатні привести до вирішень, які не нав’язані силою, а є узгодженими, справедливими та стабільними. Такими вони будуть, якщо ґрунтуватимуться на пошані до священної цінності людського життя, як також до суверенітету та територіальної цілісності кожної країни, як теж до прав менших і законних побоювань", - заявив Папа Франциск.

Понтифік рішуче засудив загострення ситуації, що останніми днями створилася через наміри рф анексувати нові українські території, що, за його словами, суперечить принципам міжнародного права і посилює загрозу ядерної ескалації.

Папа Римський закликав президента рф путіна зупинити "цю спіраль насильства та смерті". "З іншого боку, засмучений величезними стражданнями українського населення внаслідок зазнаної агресії, скеровую такий же сповнений довіри заклик до Президента України бути відкритим на серйозні мирні пропозиції. Усіх активних діячів міжнародного життя та політичних лідерів країн наполегливо прошу зробити все те, що в їхніх силах, щоби покласти край триваючій війні, не дозволивши втягнутися в небезпечну ескалацію та просувати й підтримувати ініціативи діалогу. Будь ласка, зробімо так, щоб молоді покоління дихали здоровим повітрям миру, а не забрудненим повітрям війни, яка є божевіллям!", - заявив Папа.

Читайте також: Папі Франциску розповіли про звірства, які рф чинить на території України

Папа Франциск також закликав після семи місяців бойових дій ввести в дію всі дипломатичні засоби, навіть ті, які, можливо, не застосовувалися досі. "Війна сама у собі є помилкою та жахіттям!", - резюмував понтифік.

Як повідомляв Укінформ, Папа Римський Франциск під час зустрічі у середу з вірянами у Ватикані закликав єднатися з українським народом, "настільки благородним і мученицьким".

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-