Японія, Австралія та США посилюють оборонну співпрацю - ЗМІ

Японія, Австралія та США посилюють оборонну співпрацю - ЗМІ

Укрінформ
Міністри оборонних відомств Японії, США та Австралії погодилися надалі зміцнювати співробітництво та взаємодію з підтримання безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, включаючи підвищення інтенсивності спільних військових навчань.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення оприлюднено японським агентством NHK за підсумками зустрічі міністра оборони Японії Хамада Ясукадзу, міністра оборони США Ллойда Остіна та міністра оборони Австралії Річарда Марлза, що відбулася в суботу на Гаваях.

«Міністр Хамада сказав колегам, що тісне співробітництво між трьома країнами ніколи раніше не було настільки важливим для підтримання та зміцнення вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського простору… Міністри підтвердили, що їх країни будуть розширювати спільну підготовку (військ – ред.) та розвивати співробітництво і сферах оборонних озброєнь та технологій», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, посилення такої тристоронньої співпраці між країнами відбувається на тлі швидкого зростання впливу Китаю у Тихоокеанському регіоні.

Зокрема, Японія має намір прийняти нову оборонну стратегію, та значно підвищити обороноздатність країни протягом наступних п’яти років.

Урядовці Японії, США й Австралії погодилися продовжувати тристоронню координацію оборонних стратегій своїх країн.

Читайте також: Японія відреагувала на затримання і допит консула у росії

Як вже повідомлялося, два місяці тому спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі здійснила візит на Тайвань, що спричинило різку реакцію Китаю та зростання напруги в усьому регіоні. Наразі США шукають можливість поновлення активного діалогу з Китаєм у питаннях, що представляють взаємний інтерес.

Фото: KYODO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-