В Україні стартував проєкт «Пишемо есе»

В Україні стартував проєкт «Пишемо есе»

Укрінформ
Громадська організація «Смарт освіта» розпочала «Національний проєкт: пишемо есе», який має на меті змінити підходи до навчання письма в школах.

Про це повідомляє громадська організація, передає Укрінформ.

За словами голови правління ГО «Смарт освіта» Галини Титиш, проєкт покращить навички учнів висловлювати свою думку на письмі. Найефективніший спосіб зробити це – надати вчителям методики, навички й матеріали для ефективного навчання письма. 

Проєкт передбачає системні зміни, а його кінцевим результатом будуть напрацьовані програми навчання для майбутніх учителів і підвищення кваліфікації для педагогів. Передбачається три етапи проєкту.

Результатами впровадження «Національного проєкту: пишемо есе» стануть навчальні програми з розвитку навичок письма для педагогічних вишів-учасників проєкту, програми для підвищення кваліфікації вчителів-практиків на базі ІППО (для ІППО-учасників проєкту), модифікації до уроків української мови та літератури.

Також будуть доступні на сторінках nus.org.ua методичні рекомендації для вчителів, як навчати писати різні види есеїв у школі, а команда національних тренерів, навчена найновіших методик та інструментів із розвитку навичок письма, буде готувати українських учителів навчати учнів писати якісно.

Читайте також: Навчатися і працювати: 10 питань про дуальну освіту

За даними УЦОЯО за 2019 рік,  86% українських випускників не вміють добре сформулювати свою думку щодо того питання, яке виноситься для написання власного висловлювання на ЗНО. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-