У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль музики і вуличного мистецтва  Respublica

У Кам’янці-Подільському відбудеться фестиваль музики і вуличного мистецтва Respublica

Укрінформ
Під час фестивалю Respublica виступлять  митці з інвалідністю.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів організатор фестивалю Андрій Захарко.

«Одинадцятий фестиваль Respublica відбудеться на території Старої фортеці 27-29 серпня. Наш фестиваль невеликий, бо фортеця не може вмістити багато людей. Тому ми більше зосереджуємося на долученні до фестивалю різних соціальних проєктів, які, на наш погляд, важливі, й на які треба звертати увагу. Вже четвертий рік на нашому фестивалі реалізується проєкт доступності. Окрім того, що ми ставимо платформи для людей на візках та робимо переклад пісень жестовою мовою, в нас ще й виступають митці з інвалідністю на всіх сценах фестивалю», - зазначив Захарко.

За його словами, під час фестивалю вперше в Україні відбудеться шоукейс, під час якого виступлять 30 молодих гуртів, відібраних під час конкурсу. Їх слухатимуть 40 експертів у сфері музичної індустрії, які даватимуть поради та обиратимуть виконавців для майбутніх фестивалів. Шоукейс запланований на 28 серпня і цього дня вхід на територію Старої фортеці буде вільним.

У межах фестивалю Respublica діятимуть 5 сцен із музикою різних жанрів, три з яких у Старій фортеці та по одній на території Руської брами і в ратуші. Остання буде безкоштовною.

У день відкриття фестивалю, 27 серпня, заплановані виступи виконавців, що грають важку музику, а також співатиме Степан Гіга. 28 серпня з-поміж інших учасників фестивалю виступить гурт «Жадан і Собаки», а 29 серпня – колективи «Один в каное», «Хамерлан знищує віруси», «Курган & Agregat».

Читайте також: Кіно просто неба: як зробити велике свято для села

Як зауважив організатор заходу, 27 серпня з Києва до Кам’янця-Подільського відправиться арт-поїзд ГогольTrain.

У вересні в межах фестивалю Respublica створять мурали в Кам’янці-Подільському та на Бакоті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-