У Стамбулі масово перевіряють канцтовари для школярів на вміст шкідливих речовин

У Стамбулі масово перевіряють канцтовари для школярів на вміст шкідливих речовин

Укрінформ
У Стамбулі перед початком нового навчального року проводять рейди-перевірки канцелярської та іншої продукції, яка користується попитом серед школярів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

Продавців небезпечної продукції штрафують, батьків закликають не купувати продукцію, яка не містить позначки про сертифікацію.

«Ми беремо зразки продукції, надсилаємо їх до лабораторій. Якщо зразки виявляться небезпечними, то продукція ця вилучається, накладаються адміністративні стягнення. Купуючи канцтовари, ми повинні перевірити, чи є на низ позначка знак «СЕ» (відповідність європейським стандартам - ред.)», - повідомив заступник директора митниці Стамбульського регіону Дженгіз Юстюнер.

Зразки проходять фізичні та хімічні тести, зокрема, на наявність канцерогенних речовин та важких металів.

Читайте також: Шкільний одяг: як купити якісне й гарне

Науковці кажуть, що особливу увагу слід приділяти, купляючи товари яскравих кольорів та ароматизовані, які діти можуть пожувати чи проковтнути. Особливої уваги вимагають також предмети, що мають безпосередній контакт з їжею чи рідинами, наприклад, ланчбокси чи пляшки для води. Дуже низька ціна та відсутність маркувань про сетрифікацію є підставою не купувати товар, оскільки він може нести небехпеку та мати довготривалі наслідки для здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-