На Вінниччині висіяли гірчицю, створивши зображення герба рекордних розмірів

На Вінниччині висіяли гірчицю, створивши зображення герба рекордних розмірів

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у селі Серединка Джулинської громади на 60 га створили найбільший герб України на полі: висіявши гірчицю, у формі державного символу. Зафіксовано національний рекорд.

Про це повідомляє Вінницька обласна рада, передає Укрінформ.

 «Найбільший герб України, створений на полі посівом сільськогосподарських культур, – такий новий вітчизняний рекорд зафіксував на Вінниччині 19 серпня експерт Національного реєстру рекордів України. Створили, а потім і зафіксували національний рекорд на полі біля села Серединка, що у Джулинській громаді», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, на площі понад 60 га у формі герба України висадили гірчицю. Площа посіяної культури – 44 гектари. Експерт Національного реєстру рекордів України кілька вимірював розмір герба-рекордсмена на землі, а потім звіряв показники із даними з дрона.

Читайте також: Романтики неба на «королівському» авіашоу

Ініціатором встановлення рекорду став голова місцевого фермерського господарства Олександр Кавун. Приурочили подію до 30-річчя Незалежності України і Дня села Серединка, яке відзначали 19 серпня. Під час фіксації рекорду на полі зібралися 140 дорослих жителів села, вишикувавшись, створили цифру 30.

Фото: https://vinrada.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-