На окремих підприємствах МХП завершили перший етап вакцинації

На окремих підприємствах МХП завершили перший етап вакцинації

Фото
Укрінформ
На окремих підприємствах агрохолдингу МХП уже завершено перший етап процесу вакцинації від коронавірусу тих, хто виявив бажання та не мав до цього протипоказань, а також проведено вакцинацію співробітників центрального офісу компанії.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба МХП.

«До мене часто зверталися колеги з питанням, чи планує холдинг проводити централізовану вакцинацію співробітників. Відповідно, орієнтуючись на запит, в МХП було прийнято позитивне рішення», — розповіла Катерина Банщікова, директор з питань захисту здоров’я та безпеки співробітників МХП.

Зазначається, що ще з початку пандемії голова правління МХП Юрій Косюк пообіцяв, що коронавірус не стане причиною для звільнення людей, а компанія докладе максимум зусиль для того, щоб вберегти та підтримати 28 тисяч своїх співробітників, допоможе державі та громадам у місцях присутності підприємств холдингу.

Зокрема, працівникам, які хворіли на COVID-19, було компенсовано вартість тестування та лікування, а налагоджена система співпраці з провідними клініками допомогла відбудувати процес та врятувати не одне життя.

Внесок МХП у захист та лікування своїх працівників — близько 7,3 млн грн з урахуванням всіх сплачених податків. На тестування у 2020 та 2021 роках було витрачено 2,3 млн та 1,46 млн грн відповідно. Тому вакцинація — логічний крок, який допоможе мінімізувати ризики передачі вірусу, а в результаті — здолати пандемію.

«На жаль, зараз немає вакцини у комерційному продажу, тому для того, аби вакцинувати співробітників, ми стали в чергу МОЗ України для отримання вакцини. Перші поставки вже було отримано, на окремих підприємствах холдингу ми вже завершили перший етап процесу вакцинації тих, хто виявив бажання та не має до цього протипоказань. Також провели вакцинацію співробітників центрального офісу компанії, де працює понад 800 осіб. Кількість бажаючих вакцинуватися склала 522 особи», — поділилась Катерина Банщікова.

У холдингу додали, що за протоколом МОЗ,  людина повинна отримати другу дозу в тому місці, де було отримано першу, тому МХП забезпечить вакцинування в 2 етапи. Опція доступна для кожного із 28 000 співробітників.

«Уже з моменту появи новин про вакцинацію в Україні, я шукала можливості отримати щеплення. Тому коли нам повідомили про те, що за бажанням кожен співробітник МХП може провакцинуватися безпосередньо в офісі, я відразу погодилася. Дуже цінно, коли ти та твоє здоров'я важливі для роботодавця, і він створює усі умови для того, аби співробітники були в безпеці», — коментує Інна Захарчук, керівник відділу внутрішніх комунікацій, онбордингу та адаптації МХП.

Читайте також: На Львівщині стартував проєкт «Почуй лікаря», спрямований на раннє виявлення хвороб

«Вразило те, що була можливість перед щепленням укласти декларацію з сімейним лікарем в офісі для тих колег, які її не мали. Це важливо, оскільки наші працівники завжди зайняті. В звичайних умовах потрібно було б спланувати окремий час для візиту в медичний заклад для цієї справи», — розповів Дмитро Руденко, менеджер з комунікацій МХП.

Від початку епідемії загальний внесок МХП у боротьбі з коронавірусом склав понад 85 млн грн.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-