На Львівщині стартував проєкт «Почуй лікаря», спрямований на раннє виявлення хвороб

На Львівщині стартував проєкт «Почуй лікаря», спрямований на раннє виявлення хвороб

Укрінформ
Львівська ОДА започаткувала новий проєкт «Почуй лікаря» - це поради експертів, які допоможуть мешканцям прийняти правильні рішення стосовно свого здоров’я.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Це проєкт, який існує завдяки меморандуму, підписаному з студентським самоврядуванням. Основним його завданням є профілактика. Ми маємо унікальну можливість залучати активну молодь, яка буде комунікувати і доносити важливість запобігання хворобам. Звертаємо увагу на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, здорове харчування та фізичну активність», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За словами радниці голови Львівської ОДА Галини Бордун, процес співпраці буде налагоджений так, аби доступно пояснити школярам важливість профілактики захворювань. Наразі триває набір волонтерів, активних людей, які спільно з експертами департаменту будуть проводити низку заходів у школах.

«Місяць ми будемо набирати команду, а вже з серпня розпочнуться навчання. Перш за все, для студентів це прекрасна можливість комунікувати зі спеціалістами в сфері охорони здоров’я», -  зауважив голова Студентської ради Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького 2020-2021 н.р., координатор всеукраїнського проєкту «Healthy challenge» в Львівській області у 2020р. Андрій Парфенюк.

Як зауважив експерт ДОЗ ЛОДА з кардіології Дмитро Беш, вкрай важливою є профілактика і раннє виявлення кардіологічних патологій. Більше половини смертей в Україні, та й в більшості країн світу, незважаючи на коронавірус, це є онкопатології та серцево-судинні захворювання.

 «Завдяки проєкту можна перенести знання лікарів на реальних людей, дітей, які на сьогоднішній день здорові, щоб вони максимально довго такими залишалися. Найбільше уваги буде приділятись вивченню реанімаційних заходів», - додав Беш.

Читайте також: Львівські хірурги провели унікальну операцію, повернувши 6-річного хлопчика до нормального життя

Перша зустріч із представниками департаменту охорони здоров’я ЛОДА відбудеться вже 12 серпня.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-