На Прикарпатті створили AGROHUB для реалізації стартапів

На Прикарпатті створили AGROHUB для реалізації стартапів

Укрінформ
AGROHUB організували для мешканців П’ядицької громади, щоб вони мали змогу спробувати власні сили в агробізнесі. Наразі на території 4,2 га вирощують лохину.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

Перший в області AGROHUB для стартапів  запрацював на території 12 га у селі Мала Кам’янка, що входить у П'ядицьку ОТГ.

«Це наш перший творчий експеримент, бо такого на Прикарпатті досі не було. Ініціатива належить громаді. Це ділянка площею 12 га з професійним крапельним поливом. За проєктом тут ще мають з’явитись тепличний комплекс, логістика, переробка і склади. Щоб можна було вирощувати щось цінніше з точки зору доданої вартості. Тобто, якщо ви захотіли вирощувати квасолю чи щось інше, то можете сюди інвестувати і реалізувати свою ідею, навіть коли не має у власності землі», - розповідає Ігор Мельничук.

За його словами, AGROHUB створений для реалізації різних стартапів. Розглядалось вирощування шафрану, фундука та інших культур. Завдання учасників – розробити бізнес-план, визначити, скільки потрібно землі і які результати очікувати.

Читайте також: Прийняти, як свого: чому сучасні компанії цінують новачків

Як зауважив Ігор Мельничук, нині Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття розпочала ще один проєкт, який передбачає впровадження громадських технологій і також зосереджений на підтримку ініціатив знизу.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-