У лісгоспі на Буковині збудували високотехнологічну теплицю на 500 квадратних метрів

У лісгоспі на Буковині збудували високотехнологічну теплицю на 500 квадратних метрів

Укрінформ
У Сокирянському лісгоспі  збудували високотехнологічну теплицю площею, яка оснащена дренажною системою, автоматичними механізмами вентиляції та туманного зрошення посадкового матеріалу.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА, передає Укрінформ. 

«У Сокирянському лісовому господарстві завершили спорудження високотехнологічної теплиці, загальна площа якої становить 500 квадратних метрів. Споруда оснащена дренажною системою, автоматичними механізмами вентиляції та туманного зрошення посадкового матеріалу. Планують також монтаж системи опалення, аби теплиця могла працювати цілорічно», - йдеться у повідомленні.

Вартість проєкту складає понад 800 тисяч гривень. В обласній адміністрації зазначають, що у новій теплиці планують вирощувати сіянці із закритою кореневою системою.

«Продуктивність тепличного комплексу в Іванівецькому базисному розсаднику – 70 тисяч сіянців за одну закладку. А загалом, впродовж року, лісоводи Сокирянщини вирощуватимуть два «урожаї» дубочків, що дозволить не лише повністю забезпечити підприємство якісним посадковим матеріалом, а й реалізовувати його», - додали в Чернівецькій ОДА.

Наразі вже закупили першу партію касет із пресованого пінопласту. В кожну лунку, наповнену торф’яною сумішшю та добривом, висадили жолуді.

Читайте також: На Сумщині експериментально висадять хурму та фундук

Після встановлення системи опалення у новій теплиці планують вирощувати у холодну пору року навіть овочі і фрукти.

Фото: https://bukoda.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-