Майстриня з Херсонщини вчить створювати авторські намиста

Майстриня з Херсонщини вчить створювати авторські намиста

Фото
Укрінформ
Майстриня зі Станіслава Херсонської області Світлана Гаврилів має піврічний стаж з виготовлення авторського коралового намиста. І вже дає майстер-класи та ділиться вмінням з охочими.

Про це повідомляє Суспільне Херсон, передає Укрінформ.

"Носити щось куплене, це - нецікаво. Цікаво щось таке, чого немає ні в кого. Коралі - це наше українське, наше рідненьке… Зараз у нас це не просто модно, це круто - нести своє українське, нести в народ, нести людям. Чому б себе не прикрасити чимось таким, що позиціонує нас, як українців", - говорить майстриня.

Світлана Гаврилів за фахом юристка, але останні роки займається мистецькою і громадською діяльністю. Майстриня каже, що бажає допомогти іншим жінкам і дітям перебороти свої комплекси. Власним прикладом показує, що варто любити себе і мати захоплення. Це допомагає у житті. Тому Світлана  проводить майстер-класи з виготовлення коралів. За її словами, будь-який новачок за годину навчиться робити намисто, треба лише бажання.

"Мені було важко, наприклад, намистину протягнути. Наче роблю все правильно, а воно не чіпляється. Тут бачу, спочатку треба намистину, а потім нитки. У кожного майстра є свої секрети й ось Світлана із задоволенням їх нам передає. Мені приємно тут бути", - розповіла учасниця майстер-класу Катерина Альохіна, про який дізналась із соцмереж.

Читайте також: У Хмельницькому на вихідних пройде молодіжний фестиваль My FEST

Виставка робіт Світлани Гаврилів, що має назву "Настрій", нині експонується в обласній бібліотеці Олеся Гончара. У найближчих планах майстрині –  участь у Сорочинському ярмарку, бажає показати херсонські коралі Україні. За словами  пані Світлани, яскраві коралі дарують людям гарний настрій, ваблять затишком і красою.

Фото: Суспільне Херсон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-