На Львівщині створять обласний Пластовий центр

На Львівщині створять обласний Пластовий центр

Укрінформ
Депутати Львівської обласної ради на сесійному засіданні проголосували за створення комунального закладу «Львівський обласний Пластовий центр».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«Пласт на Львівщині має давні традиції і особливо тішить, що щороку кількість охочих стати пластунами постійно зростає. Натомість кількість вихованців наразі обмежена, тож дітям часто доводиться чекати можливості приєднатись до спільноти. Пласт – організація, що виховує свідомих, відповідальних та патріотичних громадян, тож хочеться, аби якомога більше молоді мала можливість стати членом організації та органічно розвиватись як особистість в ній. Сподіваємось, що створення центру сприятиме цьому», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім'як.

Найближчим часом Управління майном спільної власності Львівської обласної ради розробить та затвердить статут центру. Також в області діє Програма підтримки Пласту. Фінансовий ресурс на цей рік – 1 млн 348 тис. грн.

Читайте також: У Тернополі для дітей проводять сеанси каністерапії - лікування за участі собак

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Пласт у Львові відсвяткував 109-ту річницю з Дня першої пластової присяги. В області є понад 3 тис. пластунів, включно зі Станицею Львів. Осередки Пласту діють у 30 містечках та селах Львівщини. Ще 10 ініціативних груп подали запити на створення. Цьогоріч, організація відзначає 30 років від дати офіційної реєстрації.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-