Рівненщина долучається до міжнародного проєкту озеленення Greening of the Рlanet

Рівненщина долучається до міжнародного проєкту озеленення Greening of the Рlanet

Укрінформ
Рівненська область зголосилась до участі в екологічній акції щодо озеленення краю у рамках проєкту Greening of the Рlanet.

Про це, передає Укрінформ, було заявлено під час зустрічі організаторів проєкту із керівництвом області та природоохоронних організацій, повідомляє пресслужба ОДА.

«Сформувати екосвідомість та привернути увагу до екологічного питання. Це ті завдання, на які ми впевнено тримаємо курс вже не один рік. Глобальна міжнародна програма з озеленення охопила ініціативою увесь світ. Починаючи з 10 квітня у 100 країнах світу планується висадити 1 мільйон дерев. Запрошуємо до участі і Рівненщину, адже минулого року область показала дуже потужні результати. Так, минулоріч на Рівненщині вдалось висадити понад 200 тис. саджанців у парках, лісах та скверах. Тоді до акції долучилися представники влади, громадськість та ініціативні жителі області», - зазначила голова благодійного фонду «Озеленення України» Ганна Крисюк.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Віталій Коваль додав, що Рівненщина - екологічно свідома область. Понад 40% території області засаджена 115-ма мільйонами дерев. Тому тут радо приймають естафету та обов’язково долучаться до міжнародного проєкту. Щоб підтвердити свої слова, разом із ініціаторами проєкту вже сьогодні посадили саджанці калини біля будівлі облдержадміністрації.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському створять електронну мапу дерев

Як повідомляв Укрінформ, акція Greening of the Planet є продовженням проєкту «Озеленення України», в рамках якого 17 жовтня 2020 року було встановлено рекорд України – висаджено 2 мільйони дерев за 1 добу. Тоді понад 50 тис. українців долучитися до цього заходу. А вже поточного, 2021-го року, враховуючи екологічну ситуацію у світі, організатори вирішили долучити до озеленення й інші країни, а це понад 100 іноземних держав.

Після закінчення Акції всі висаджені дерева будуть розміщені на геолокаційній карті проєкту і додаватимуться до висадки 100 000 000 дерев.

Фото з відкритих джерел та https://www.rv.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-