Від Дніпра до Києва: 63-річний мандрівник подолав пішки понад 600 кілометрів

Від Дніпра до Києва: 63-річний мандрівник подолав пішки понад 600 кілометрів

Укрінформ
Український мандрівник-екстремал, 63-річний Сергій Гордієнко приурочив до 25-річчя української антарктичної станції імені Вернадського свій піший похід із Дніпра до Києва довжиною понад 600 кілометрів, який він пройшов за місяць і два дні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

Гордієнко працював у першій українській арктичній експедиції інструктором з техніки виживання у високих широтах.

Мандрівник на своєму шляху робив зупинки, зокрема, в Петриківці, Світлогірську, Горішніх Плавнях, Черкасах, Каневі, де зустрічався з громадськістю та з журналістами.

«Погода весь час була нестабільною, температури плавали від мінус 24 градусів до плюс 8-10. Спорядження у мене відповідає полярному, оскільки холодні ночі, а в основному польові ночівлі – в лісі, в степу. Ночував і в житлових районах, де треба було привести до ладу спорядження, яке змерзлося», – розповів Гордієнко.

Читайте також: На Хмельниччині весняний туристичний сезон радять розпочати з палаців

За його словами, він планує зустрітися у Києві зі студентами двох вишів просто неба. А 22 березня вирушить у зворотному напрямку, вже по лівому берегу Дніпра.

Як зазначає Гордієнко, ще одна мета його мандрівки - тримати себе у формі в умовах пандемії.

У подальших планах мандрівника - морський похід із Одеси до Іспанії на каяку, який йому довелося перервати через пандемію коронавірусу.

Фото: Радіо Сввобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-