На Донеччині соціальне підприємство запускає виробництво паперового посуду

На Донеччині соціальне підприємство запускає виробництво паперового посуду

Укрінформ
Центр трудової реабілітації інвалідів «Друкарський дім», що у Краматорську,  виготовлятиме паперовий посуд, зокрема одноразові стакани.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

«Ми провели дослідження місцевого ринку. Увесь паперовий посуд у Донецькій області завозять з інших регіонів, тому ми подумали, що це буде актуально, особливо зараз, в умовах карантину, коли є вимоги до кав’ярень подавати каву, чай в одноразовому посуді», - зазначив директор «Друкарського дому» Юрій Мельник.

Зазначається, що кредит на закупівлю нового обладнання  соціальне  підприємство отримало за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України»,  Western NIS Enterprise Fund та Ощадбанку в рамках проєкту «Доступні кредити для соціальних підприємств Східної Україні».

«Ми задоволені, що отримали кредит під пільгові 5% річних. Для нашого підприємства це можливість розширення асортименту, утримання працівників, завантаження їх роботою. А ще ми робимо внесок в екологію - люди будуть використовувати паперові стаканчики для кави та чаю, а не поліетиленові», - додав Юрій Мельник.

Поставку нового обладнання –  верстатів для виготовлення паперового посуду очікують у квітні, а з травня мають намір розпочати випуск продукції.

Читайте також: Паперова фабрика на Харківщині виготовила першу в Україні партію екоскотчу

Минулого року Центр трудової реабілітації інвалідів «Друкарський дім» почав випускати захисні одноразові маски для обличчя.  У планах підприємства  виготовлення паперових пакетів. 

Фото: Western NIS Enterprise Fund

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-