Бербок: Ухвалення нових санкцій ЄС проти Росії перебуває «на останніх метрах»

Бербок: Ухвалення нових санкцій ЄС проти Росії перебуває «на останніх метрах»

Укрінформ
Ухвалення 13-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії, який, зокрема, буде спрямований на обмеження російських спроможностей у сфері безпілотних систем, перебуває "на останніх метрах".

Про це у Брюсселі перед початком засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми перебуваємо в процесі ухвалення тринадцятого пакету санкцій, зокрема, щодо питання безпілотників. Ми знаходимося на останніх метрах", - сказала вона. 

Глава німецького МЗС наголосила на важливості подальшого посилення санкцій проти Росії. 

Бербок заявила, що "жорстока агресивна війна Росії два роки тому пробудила Європу від глибокого сну з точки зору політики безпеки". 

"Два роки тому ми прокинулися в іншому світі. У світі, де російський президент хотів за допомогою грубої сили перетворити Україну, суверенну, вільну країну, на російську провінцію. Він домігся протилежного. Два роки потому Україна не лише продовжує відстоювати свободу та демократію, але й більш ніж будь-коли просунулася на шляху до вступу в Європейський Союз", - сказала вона.

Читайте також: Зеленський закликав партнерів «закрити усі дірки» у санкціях проти РФ і шукати нові російські активи

Міністр також запевнила, що ФРН підтримуватиме Україну у її боротьбі за свій суверенітет та територіальну цілісність "стільки, скільки вона потребуватиме". За її словами, ці зобов’язання були ще раз підкреслені в укладеній днями безпековій угоді між Україною та Німеччиною.

Як повідомлялося, 19 лютого у Брюсселі відбудеться формальне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними темами порядку денного якого є продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії, ситуація на Близькому Сході та в африканському регіоні Сахель.

Фото: EEA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-