Члени Конгресу США представили резолюцію із закликом передати Україні ATACMS

Члени Конгресу США представили резолюцію із закликом передати Україні ATACMS

Укрінформ
Представники обох партій нижньої палати Конгресу США у п’ятницю представили резолюцію із закликом до президента Байдена надати Україні ракетні системи більшого радіуса дії ATACAMS для забезпечення її перемоги.

Документ оприлюднений на офіційному сайті Комітету в міжнародних справах Палати представників, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Палата представників закликає Сполучені Штати негайно надати Україні армійські тактичні ракетні системи (ATACMS) в достатній кількості, щоби прискорити перемогу України у протистоянні неспровокованій агресивній війні РФ, зберігаючи при цьому бойову готовність Сполучених Штатів»,- зазначається в документі.

Читайте також: Конгрес США знову тисне на Байдена щодо передачі Україні ATACMS – Politico

Крім того, резолюція спонукає союзників і партнерів США також надати подібні системи Україні.

При цьому, висловлюється стурбованість, що затримка в забезпеченні цієї критично важливої зброї лише розтягує війну.

«Швидке надання цих критично важливих систем озброєнь забезпечить українську армію вирішальними можливостями ударів углиб, яких їм наразі не вистачає, підірве боєздатність РФ та може прискорити перемогу України»,- зауважується в тексті.

Читайте також: Вашингтон розглядає надання Україні ракет ATACMS - Байден

Як повідомлялося, американські законодавці від обох партій останнім часом посилили тиск на адміністрацію президента Байдена з вимогою передати Україні далекобійні ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-