Росіяни вимагають гроші з волонтерів за евакуацію на захопленій Херсонщині - ДСНС

Росіяни вимагають гроші з волонтерів за евакуацію на захопленій Херсонщині - ДСНС

Укрінформ
У Херсонській області росіяни вимагають від людей, які хочуть евакуювати громадян із захоплених територій, кошти.

Про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував т.в.о. директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Михайло Гриб, відповідаючи на питання про окуповані Олешки щодо того, що волонтери готові забирати людей, але росіяни вимагають за це гроші, передає кореспондент Укрінформу.

«Я підтверджую цю інформацію. Волонтери нам доповідають, що проходять, але проходять саме за такою схемою. А у ДСНС, на жаль, немає можливості (туди добратися – ред.) - нас зразу обстріляють, нам не має сенсу туди (рухатися – ред.)», - уточнив він.

Читайте також: Сили оборони намагаються допомогти з евакуацією жителям лівобережжя Херсонщини – Гуменюк

За його словами, наразі загалом ситуацію (після аварії на Каховській ГЕС – ред.) вони контролюють, готові надавати допомогу людям і роблять це.

Як повідомлялося, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. У зоні небезпеки на Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з евакуації населення з місць затоплення.

Читайте також: У затоплених Олешках відсутній зв'язок, доля сотень людей невідома

Особливо драматичною ситуація залишається на тимчасово окупованих територіях, де росіяни залишили мирне населення без жодної допомоги, в той час як доступ рятувальних служб України до цих людей є вкрай ускладненим або неможливим.

Президент Володимир Зеленський поінформував, що доступ до питної води через підрив Каховської ГЕС ускладнено для сотень тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-