На Одещині у морі плавають будинки з затопленої Херсонщини

На Одещині у морі плавають будинки з затопленої Херсонщини

Фото, відео
Укрінформ
Поблизу міста Южне на Одещині можна побачити плаваючі у морі будинки та велику кількість уламків і сміття з затопленої Херсонщини.

Відео забрудненого моря з плаваючим будинком оприлюднив у Фейсбуці голова організації «Зелений лист», еколог Владислав Балінський, передає Укрінформ.

ОБЕРЕЖНО! На відео присутня ненормативна лексика

«Море засмічене до обрію. Подивіться, пливе будинок. А там, поодаль, ще один», - коментує Балінський.

Еколог зазначає, що у морі також візуально спостерігається велика кількість уламків дерев, цілі острови тростникової рослинності, побутового сміття та бруду.

«Весь цей бруд рухається разом з поверховою вздовж береговою течією у бік Одеси й далі Румунії, Болгарії і Туреччини. Потрібне проведення термінових інформаційних та протиепідемічних заходів на рівні органів місцевої та державної влади України, а також на рівні виконавчих органів Євросоюзу», - закликає Балінський.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-