У МОЗ спростували епідемію холери на підтопленій Херсонщині

У МОЗ спростували епідемію холери на підтопленій Херсонщині

Укрінформ
У постраждалих від підтоплення та прилеглих до них районах Херсонської області здійснюється посилений епідеміологічний нагляд.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

«Соцмережами ширяться повідомлення про страшну епідемію холери. Будь ласка, не поширюйте неперевірену інформацію - так ви підіграєте ворогу. Слідкуйте за інформацією, яку публікують виключно офіційні джерела», - ідеться в повідомленні.

У МОЗ зауважують, що на затоплених територіях можуть виникнути різні хвороби, насамперед - пов’язані з обмеженим доступом до чистої води: гепатит А, сальмонельози, шигельози, гострі кишкові інфекції (у тому числі холера), ботулізм тощо.

«Однак, з огляду на всі ризики, у постраждалих від підтоплення та прилеглих до них районах здійснюється посилений епідеміологічний нагляд. Також збільшено запас всіх необхідних ліків», - сказано в повідомленні.

У МОЗ також повідомили про симптоми холери: частий пронос - до 10 і більше разів на добу, блювота, біль у животі.

Через сильну водянисту діарею людина втрачає багато рідини, що призводить до вкрай серйозного зневоднення. У перші дні хвороби людина втрачає до 10 л рідини.

Читайте також: Україна готова швидко реагувати на спалахи холери - Кузін

Ознаками вкрай серйозного зневоднення є спрага, сухість у роті; темно-жовтий колір сечі, зменшення кількості сечі під час сечовипускання; головний біль; судоми м'язів; різка зміна рис обличчя: западання очей, посиніння губ та вушних раковин; погіршення стану шкіри: втрата пружності, шкіра легко збирається в складки і довго розправляється, руки та ноги стають зморшкуватими; холодна шкіра за нормальної або зниженої температури тіла; задишка та різка слабкість; запаморочення; прискорене серцебиття та дихання; сонливість, млявість, розгубленість та дратівливість; можлива короткочасна втрата свідомості.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській ОВА заявили, що наразі у Херсоні вода придатна для споживання, адже вона постачається з артезіанських свердловин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-