Вода стоїть понад три доби: люди із окупованої Голопристанської громади просять про порятунок

Вода стоїть понад три доби: люди із окупованої Голопристанської громади просять про порятунок

Укрінформ
З окупованої РФ Голопристанської громади, що на Херсонщині, продовжують надходити повідомлення з проханням про допомогу та евакуацію, але кількість сигналів зменшується, оскільки телефони розряджаються.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Голопристанська міська військова адміністрація.

«Голопристанська МВА інформує про стан в громаді (станом на 07:30). За добу вода в центральній частині міста Гола Пристань відступила до 40 см, східна частина до 30 см, аналогічна ситуація й в районі вулиць Берегової, Набережної», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вода відходить у Великокардашинському старостаті. Зниження рівня сягнуло за 40 см за добу.

Читайте також: Нижче за руслом Інгульця рівень води зростає, у Херсоні - йде на спад

Як інформують в МВА, люди, яких евакуйовано на підвищену місцевість, а це до 50 осіб, серед яких є діти, перебувають в критичній ситуації понад три доби. Потребують питної води та їжі.

Повідомлення про допомогу та евакуацію продовжують надходити, але кількість сигналів про порятунок та допомогу зменшується оскільки телефони розряджаються.

Читайте також: Три сценарії затоплення територій через руйнування дамби Каховської ГЕС

МВА просить всіх жителів громади, в яких є можливість, максимально долучитися та надати гуманітарну допомогу (їжею, питною водою, кормом для тварин) та передавати в район автопарку, куди добровольці підвозять евакуйованих людей.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали Каховську ГЕС. Затоплено частину Херсона і ще 80 населених пунктів. На правобережжі області організована евакуація людей з небезпечних місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-