Обстріл Херсонщини: у ДСНС розповіли про стан поранених рятувальників

Обстріл Херсонщини: у ДСНС розповіли про стан поранених рятувальників

Єдині новини
Укрінформ
Двоє співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які зазнали поранень унаслідок обстрілу росіянами Херсонщини 8 червня, перебувають у лікарні.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Навіть на правому березі наші працівники не в безпеці. Вчора були випадки поранення - поранені два співробітники в результаті обстрілу російським агресором. Тому небезпека постійно залишається. Поранені зараз перебувають у лікарні, стан їх стабільний. Ми постійно тримаємо контакт із ними, лікарі надають всю можливу медичну допомогу”, - повідомив Вітовецький.

Він поінформував, що на цей час до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено понад 800 представників особового складу ДСНС, понад 170 одиниць техніки, також залучені Нацполіція, комунальні служби облдержадміністрацій, інші сили.

Вітовецький відзначив роботу волонтерських організацій.

“Спостерігається суттєва активність і допомога з боку волонтерських організацій. Вони дуже активні й багато допомагають. Разом з тим вимушені констатувати, що є і такі, що приїжджають зробити селфі, та поїхали... Тому я хотів би попросити людей: якщо ви приїхали допомагати, будь ласка, допомагайте”, - додав Вітовецький.

Читайте також: Рятувальники створили резерв сил для реагування на ускладнення ситуації навколо Каховської ГЕС

Як повідомлялося, напередодні внаслідок російського обстрілу в Херсонській області постраждали двоє співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-