Вода на правобережжі Херсонщини за ніч упала на 20 сантиметрів

Вода на правобережжі Херсонщини за ніч упала на 20 сантиметрів

Укрінформ
За ніч вода на правобережжі Херсонщини упала на 20 сантиметрів, та все ж тримається на відмітці 5, 38 м, станом на ранок з області евакуювали майже 2,5 тисячі людей.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

"У середньому по правобережжю Херсонщини: вода тримається на відмітці 5,38, по Херсону - 5, 35. Вже бачимо, що на 20 см за ніч вода впала. Попередньо станом на сьогоднішній ранок затоплено 3 тис. 624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини. На ранок евакуювали 2 тис. 352 людини і близько 550 тварин. Шановні херсонці, якщо ви проживаєте в зоні підтоплення, невідкладно виїжджайте звідти: перечекати там - не варіант", - сказав очільник ОВА.

Читайте також: Із правобережжя Херсонщини можуть евакуювати майже 16 тисяч людей

Він закликав усіх, хто потребує, звертатися по допомогу на гарячу лінію ХОВА за номером 0800330951. Прокудін також запевнив, що після евакуації людей буде забезпечено всім необхідним.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. У зв’язку з цим є ризики підтоплення енергетичних об’єктів на Херсонщині, зокрема Херсонської ТЕЦ. Триває евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-