Російського пропагандиста засудили до 10 років за підготовку диверсій на Одещині

Російського пропагандиста засудили до 10 років за підготовку диверсій на Одещині

Укрінформ
Суд призначив десять років позбавлення волі російському пропагандисту, який готував терористів для здійснення диверсій в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Фігурант визнаний винним у сприянні вчиненню терористичного акту (ч. 2 ст. 258-4 Кримінального кодексу України).

У суді доведено, що, бувши прихильником руху "антимайдан" та не погоджуючись з ідеями Революції Гідності, на початку 2014 року уродженець міста Дніпро виїхав на постійне проживання до Російської Федерації. Там зловмисник розробив подальший план дестабілізації ситуації в Україні та створення псевдореспубліки під назвою "Новоросія".

У квітні-червні того ж року для скоєння терактів на території Одеси чоловік завербував двох місцевих жителів. Зокрема, планувався підрив будівель військових комісаріатів, банкоматів і відділень ПриватБанку, майна компанії "Рошен", Одеського консервного заводу, Одеського обласного радіотелевізійного передавального центру й Одеської філії Національної телекомпанії України.

Читайте також: У Білорусі активістку Яну Пінчук засудили на 12 років колонії

За завданням куратора виконавці здійснювали фото- та відеофіксацію адміністративних будівель і військових комісаріатів, підшукували вибухові речовини та пристрої для вчинення вибухів і підпалів.

Доведено, що для підготовки до диверсійних і терористичних акцій в Одесі виконавці одержали грошову винагороду й ноутбуки та флешки з програмним забезпеченням для створення криптографічно шифрованих з'єднань.

Злочинній діяльності терористів правоохоронцям вдалося запобігти.

Як повідомляв Укрінформ, за визнання псевдореспублік "л/днр" до 15 років позбавлення волі засудили ще сімох депутатів Державної думи РФ.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-