У Ризі на засудження підриву Каховської ГЕС пройшов мітинг у посольства країни-терориста

У Ризі на засудження підриву Каховської ГЕС пройшов мітинг у посольства країни-терориста

Фото
Укрінформ
У латвійській столиці в середу ввечері напроти посольства держави-терориста Росії відбулася акція протесту у зв’язку з вчиненням терористичного акту – підриву дамби Каховської ГЕС, що призвело до найбільшої за останні десятиліття техногенної катастрофи в Європі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Організатор мітингу Конфедерація українців Латвії «Віче» змогла зібрати близько 50 учасників. Було багато саморобних плакатів на засудження країни терориста, а також – українських прапорів. З особливою зацікавленістю та повагою учасники акції розглядали прапор з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Його надіслав один з українських підрозділів - в подяку за допомогу, яку здійснює латвійська діаспора.

На мітингу виступили українські активісти, латвійські друзі України, віцемер Риги Едвардс Ратніекс, а також посол України в Латвії Анатолій Куцевол. У підсумку була висловлена рішуча позиція: Росія – терористична держава, яка вкотре продемонструвала своє варварство та здійснила черговий воєнний злочин в Україні. Це стало своєрідною відповіддю Москви країнам, які закликають до мирних перемовин із Кремлем.

У Ризі на засудження підриву Каховської ГЕС пройшов мітинг у посольства країни-терориста / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Учасники закликали міжнародну спільноту засудити російський теракт на Каховській ГЕС та притягнути РФ до відповідальності за всі скоєнні нею злочини.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених сіл. 

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-