ЗСУ вже знищили понад півтори тисячі ворожих БПЛА «Орлан-10» — Ігнат

ЗСУ вже знищили понад півтори тисячі ворожих БПЛА «Орлан-10» — Ігнат

Укрінформ
Сили оборони України знищили вже понад півтори тисячі ворожих БПЛА оперативно-тактичного рівня типу «Орлан-10».

Про це в ефірі телевізійного марафону «Єдині новини» розповів речник Командування Повітряних Сил ЗС України Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

Загалом, за словами Ігната, за час широкомасштабної війни з російськими агресорами лише ворожих безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня типу «орлан-10» уже збито понад півтори тисячі, не рахуючи квадрокоптерів та БПЛА тактичного рівня.

Оцінюючи нинішні спроможності повітряних сил країни-агресора, він наголосив, що російське угруповання літаків, яке атакує Україну з кількох десятків летовищ, кількісно збільшилося, але якісно стало набагато гіршим.

Читайте також: Сили оборони знищили 13 ворожих безпілотників

"На жаль, потенціал щодо здійснення атак з повітря в них ще є, і наші військові льотчики роблять усе можливе, а іноді навіть і неможливе, щоби протистояти агресорові, намагаючись збивати його ракети та БПЛА", — підкреслив Ігнат.

Як повідомлялось, Ігнат у вівторок поінформував, що ворог збільшив активність тактичної авіації та застосування керованих авіаційних бомб. За його словами, це ті нові загрози, які варто враховувати, оскільки противник почав частіше їх застосовувати. Для цього найефективніший метод, на думку речника, – це відігнати російську авіацію, яка застосовує і керовані авіаційні ракети, і плануючі кореговані авіаційні бомби по території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-