МКС не має жодних проблем з роботою на території України - депутат

МКС не має жодних проблем з роботою на території України - депутат

Укрінформ
Міжнародний кримінальний суд (МКС) не має жодних проблем з роботою на території України, попри нератифікацію державою Римського статуту.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов.

"Україна досі не ратифікувала Римський статут, проте його 12 стаття дозволяє країні без ратифікації поширювати юрисдикцію МКС на ті події, які сталися на її території", - зазначив народний депутат.

Маслов розповів, що Україна від початку повномасштабного російського вторгнення на законодавчому рівні створила всі можливості для роботи МКС на своїй території. Зокрема, політик уточнив, що Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду надано процесуальні можливості працювати в Україні. Так, наприклад, прокурор МКС може звертатися до українських суддів для отримання тих чи інших процесуальних документів.

За словами Маслова, завдяки цьому Міжнародний кримінальний суд "не має жодних проблем з юрисдикцією і роботою в Україні".

Водночас він наголосив, що ратифікації Римського статуту Україною мають передувати серйозні консультації з військовими та громадськістю.

Читайте також: Відкриття офісу МКС в Україні пришвидшить розслідування воєнних злочинів рф - правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видала ордер на арешт президента росії володимира путіна та російської дитячої омбудсменки марії львової-бєлової. Якщо путін та львова-бєлова з’являться в одній із 123 країн, які ратифікували Римський статут, їх можуть заарештувати та передати до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-