Мінреінтеграції підготувало добірку сервісів про мінну безпеку для дітей

Мінреінтеграції підготувало добірку сервісів про мінну безпеку для дітей

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій підготувало добірку сервісів та онлайн-уроків, які допоможуть підвищити обізнаність дітей щодо мінної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

Мінреінтеграції спільно з ЮНІСЕФ, ДСНС і Нацполіцією розробили серію роликів "ДСНС розповідає про мінну безпеку". У цих відеоуроках за допомогою схем і помічника - пса Патрона -  розповідається про попереджувальні знаки, види вибухівки, пояснюється, що робити у разі виявлення небезпечних предметів.

Також Мінреінтеграції у співпраці з видавництвом "Ранок" розробили комікси "Мінна безпека не без ПЕКа" та "Безпечний ПЕКосвіт". З їх допомогою можна ознайомити дітей з правилами поведінки у разі знаходження небезпечного предмета.

Асоціація саперів України створила онлайн-курс "Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів". Він буде корисний учителям під час шкільного процесу. Зареєструватися на курс можна за посиланням.

Читайте також: ДСНС запустила онлайн-курс про мінну безпеку

"Все про мінну безпеку" – онлайн-платформа, де зібрані корисні матеріали для дітей різного віку, а також покрокова інструкція, як батькам розповісти дітям про міни.

"Стопміна" – освітній проєкт, спрямований на підвищення поінформованості й обізнаності дітей щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів, створений Данською Радою у справах біженців.

Як повідомляв Укрінформ, сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій упродовж року ліквідували понад 60 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-