Зеленський – про переговори з Кішідою: Ключовим питанням стала безпека

Зеленський – про переговори з Кішідою: Ключовим питанням стала безпека

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою безпекові питання та подякував за всебічну підтримку України.

Про це глава держави сказав під час спільної з очільником японського уряду пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ключове питання, яке ми обговорили, - це безпека. Я подякував Фуміо за дуже вагому підтримку України - безпекову, економічну, політичну, санкцій, гуманітарну», - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що кожен пакет японської підтримки для України - це інвестиція у міжнародний порядок, заснований на правилах.

«Ми обговорили чергові намагання росії розширити свою агресію, відповідно, обговорили і нагальні безпекові потреби. Ми домовились продовжувати діалог щодо розширення безпекової взаємодії», - зазначив глава держави.

За його словами, ці переговори мають особливу вагу як для обох держав, так і для глобальної безпеки загалом, оскільки Японія зараз головує у G7 і є членом Радбезу ООН.

Читайте також: Японія виділить $30 мільйонів на нелетальне озброєння для України

«російська агресія проти України та міжнародного порядку, що триває, спровокувала загрози й ризики, яких світ не бачив десятиліттями. І щоб не довелося різним народам у різних частинах світу ще десятиліттями страждати від жорстоких наслідків російської агресії, як-от дестабілізація міжнародних відносин, соціальний хаос та навіть спровокований масовий голод, ми й співпрацюємо з нашими партнерами», – підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Японії у вівторок перебував з візитом в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-