У Херсоні затримали подружжя через співпрацю з загарбниками

У Херсоні затримали подружжя через співпрацю з загарбниками

Укрінформ
У Херсоні поліцейські затримали подружжя, яке під час окупації міста співпрацювало з загарбниками і керувало роботою одного з комунальних підприємств.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції, передає Укрінформ.

“У Херсоні ... затримали керівницю одного з комунальних підприємств та її чоловіка, які погодилися на співпрацю з окупаційною владою та обійняли керівні посади”, - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що фігурантка разом зі своїм чоловіком співпрацювала з окупаційною "владою" і у червні 2022 року добровільно обійняла посаду директора комунального підприємства. Спільно з чоловіком вона відкрила рахунки підприємства у російських рублях та підтримала рішення окупаційної адміністрації щодо введення в обіг в обласному центрі валюти рф.

“Господарську діяльність підприємства вони вели у тісній взаємодії з державою-агресором, отримували з цього прибуток, платили незаконній владі податки та передавали окупантам матеріальні ресурси”, - зазначають правоохоронці.

Читайте також: Працював водієм у «народній міліції» рф — чоловіка з Ізюма посадили на 12 років

Поліцейські одночасно провели обшуки за місцями проживання фігурантів і вилучили автомобілі, спеціалізований транспорт, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та документи, що підтверджують злочинну діяльність.

Подружжю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 “Вчинення кримінального правопорушення за попередньою змовою групою осіб”, ч. 1 ст. 111-2 “Пособництво державі-агресору” та ч. 4 ст. 111-1 “Колабораційна діяльність” ККУ.

Їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі жителя Чорнобаївки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-