Встановлена особа росіянина, який розстріляв автомобіль з людьми на Харківщині

Встановлена особа росіянина, який розстріляв автомобіль з людьми на Харківщині

Відео
Укрінформ
Правоохоронці встановили особу російського військового, який відкрив прицільний вогонь по автомобілю з подружжям у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора України повідомив у Телеграмі.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури російському військовослужбовцю заочно повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, 23 червня 2022 року подружжя з Донецької області поїхало власним автомобілем до Бахмута, щоб евакуювати літніх хворих батьків.

Поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району автомобіль розстріляли російські військові.

Жінка намагалася врятувати чоловіка з-під обстрілів. У цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки. Розуміючи, що треба врятувати родину, військові Збройних сил України відправили дрон із запискою “ЙДИ ЗА МНОЮ”, зазначається у повідомленні.

“Побачивши коптер, жінка не розуміла, що їй робити, але пішла за ним, бо тільки так могла врятувати своє життя та життя чоловіка. Дрон привів її до місця дислокації українських військових”, - повідомили у ОГП.

Загарбники, вирішивши, що чоловік помер, скинули його у траншею на узбіччі. Там чоловік понад 30 годин пролежав без тями, а потім самотужки дійшов до бази ЗСУ.

Під час досудового розслідування проведено більш як 15 експертних досліджень, якими встановлено ступінь тілесних ушкоджень, спричинених потерпілому, вид озброєння, застосованого при обстрілі автомобіля.

Правоохоронці ідентифікували жителя москви, командира мотострілецького підрозділу зс рф, який, керуючи БМП, застосувавши великокаліберний кулемет, розстріляв автомобіль з подружжям.

Завдяки радіоперехопленню встановлено, що під час телефонної розмови з дружиною підозрюваний, сміючись у слухавку, сказав: “Я человека сегодня убил”.

Вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Читайте також: Загарбники минулої доби 66 разів атакували Херсонщину, є загиблий та поранені

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині судитимуть військового рф, який ґвалтував та знущався над мирними жителями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-