Нафта дешевшає на тлі підвищених ризиків у фінансовому секторі

Нафта дешевшає на тлі підвищених ризиків у фінансовому секторі

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок, 21 березня, після зростання за підсумками минулої сесії, на сировинні ринки тиснуть побоювання глобальної рецесії на тлі підвищених ризиків у фінансовому секторі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,08 за барель, що на $0,71 (0,96%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів напередодні ці контракти зросли в ціні на $0,92, до $73,79 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $66,9 за барель, що на $0,74 (1,09%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У понеділок контракт здорожчав на $0,9, до $67,64 за барель.

«На нафту тисне загальна слабкість економіки, оскільки прогнози для світового ВВП погіршуються через тривоги щодо фінансового сектору. Попит сильно залежить від економічного зростання»,– сказав Боббі Фрейзер із Schneider Electric.

Читайте також: G7 відклала перегляд стелі цін на російську нафту - Bloomberg

Ринок чекає також на підсумки березневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке завершиться в середу ввечері. Консенсус-прогнози передбачають підвищення ключової процентної ставки на 25 базисних пунктів, при цьому багато економістів очікують, що ставку буде збережено на колишньому рівні.

«Волатильність, ймовірно, збережеться цього тижня, у фокусі залишаться проблеми фінансового ринку. Крім того, на нас чекає засідання ФРС, яке підвищує невизначеність», – написали аналітики банку ING.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-