Сі Цзіньпін і путін обговорили «українське питання» - Сіньхуа

Сі Цзіньпін і путін обговорили «українське питання» - Сіньхуа

Укрінформ
Під час зустрічі глави Китаю Сі Цзіньпіна з президентом рф володимиром путіним обговорювалася ситуація, пов'язана з війною, яку росія веде проти України.

Про  це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі сторони провели поглиблений обмін думками щодо українського питання. Сі Цзіньпін наголосив, що голоси за мир і розум в українському питанні наростають, більшість країн виступають за деескалацію напруженості, за мир і переговори та проти підливання олії у вогонь. Історія показує, що конфлікти зрештою мають вирішуватися шляхом діалогу та переговорів», - ідеться в повідомленні.

Як нагадує у цьому зв’язку державне агентство КНР, нещодавно Пекін оприлюднив спеціальний документ під назвою «Позиція Китаю щодо політичного вирішення української кризи», виступивши, зокрема, проти односторонніх санкцій.

Читайте також: Поїздка Сі Цзіньпіня до москви. Що це означає для України?

За словами Сі Цзіньпіна, китайська сторона вважає, «що чим складніше, тим більше ми маємо залишати двері відчиненими для світу; чим гостріші протиріччя, тим більше ми не повинні відмовлятися від зусиль для діалогу».

«Китай готовий і надалі відігравати конструктивну роль у просуванні політичного вирішення українського питання», - вказується у повідомленні.

Читайте також: У Британії сподіваються, що Сі Цзіньпін натисне на путіна для завершення війні в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок лідер Китаю Сі Цзіньпін розпочав візит до росії. У цьому зв’язку Сполучені Штати закликали китайське керівництво підтримати формулу встановлення справедливого миру в Україні, озвучену раніше Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-