Сунак запевнив Зеленського у якнайшвидшому надходженні британської техніки на фронт

Сунак запевнив Зеленського у якнайшвидшому надходженні британської техніки на фронт

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак запевнив Президента України Володимира Зеленського у своєму намірі забезпечити якомога швидше надходження британської військової техніки на лінію фронту.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в офісі глави британського уряду за результатами телефонної розмови Сунака та Зеленського.

"Лідери обговорили останню ситуацію на місцях в Україні, і прем'єр-міністр заявив, що його увага зосереджена на тому, щоб забезпечити якнайшвидше надходження оборонної військової техніки Великої Британії на лінію фронту", - йдеться у повідомленні.

У цьому контексті Ріші Сунак повідомив, що українські солдати вже розпочали цього тижня тренування на танках Challenger 2 у Великій Британії.

Під час розмови обидва лідери відзначили, що міжнародні партнери мають прискорити надання допомоги Україні, щоб допомогти відтіснити російські війська з України, а також "розглянути, як вони можуть підтримати довгострокові спроможності Збройних Сил України".

Читайте також: У Міноборони Британії показали, як українські бійці опановують Challenger 2

Британський прем'єр також повідомив, що минулого тижня зустрічався з українськими військовими, які проходили навчання у Великій Британії, і "був натхненний їхньою мужністю та історіями їхніх близьких, які залишилися вдома".

"Обговорюючи підготовку до річниці неспровокованого вторгнення росії в Україну, обидва лідери погодилися з важливістю того, щоб партнери ООН ще раз продемонстрували свою солідарність з Україною", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час розмови із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком подякував за старт тренувань українських екіпажів на танках Challenger 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-