Одеса без світла: уряд створив штаб - у місто везуть генератори і газотурбінну електростанцію від США

Одеса без світла: уряд створив штаб - у місто везуть генератори і газотурбінну електростанцію від США

Укрінформ
Протягом доби в Одесу довезуть потужні генератори від Міненерго та газотурбінну електростанцію від США,  аби заживити критичну інфраструктуру та житловий комплекс, знеструмлені через аварію на підстанції. 

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляє в Телеграмі, передає Укрінформ.  

«Зараз основна мета — заживити критичну інфраструктуру та багатоквартирні будинки, опалення яких залежить від електропостачання. Доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори, які є в наявності у Міненерго. Також у місто має бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами зі США», - зазначив Шмигаль. 

Читайте також: Аварія на підстанції: в Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом в Одесі

Також прем’єр зазначив, що під час позачергового засідання Уряду доручив МЗС звернутися до Туреччини по додаткову підтримку у вигляді суден-електростанцій. Заразом, за його словами,  було ініційовано цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики, за участі в. о. міністра внутрішніх справ, голів ДСНС та ОВА, керівника «Укренерго», представників Мінінфраструктури та інших міністерств і відомств.

«Сьогодні на Одещині сталася технологічна аварія на одній із високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженій внаслідок російських атак. В Одесі та прилеглих районах застосовані аварійні відключення. Ситуація складна, масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергоживлення — зокрема критичної інфраструктури — неможливо», - написав Шмигаль.

Читайте також: Друга масштабна аварія за добу: Одеса й частина району — без світла

Також прем’єр  зауважив, що в Одесі мають цілодобово працювати всі "пункти незламності". А задля координації роботи у місто вирушили міністр енергетики та керівник «Укренерго».

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого через масштабну аварію на підстанції без електрики залишилися три райони Одеси та частина Одеського району. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-