Пряме включення з Саміту Україна-ЄС

Пряме включення з Саміту Україна-ЄС

Укрінформ
3 лютого, 14:00 -  пряме включення з Саміту Україна-ЄС.

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Марія Мезенцева - народний депутат України, голова постійної делегації ВРУ в ПАРЄ (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн - включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform

Підсумкові матеріали:

На саміті Україна-ЄС обговорюється питання продовження проживання українців в європейських державах — депутат

Одним із питань для обговорення на саміті Україна-ЄС є продовження проживання українців в європейських державах, куди вони тимчасово переїхали через повномасштабну російсько-українську війну. 

Про це заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, голова постійної делегації ВРУ в ПАРЄ Марія Мезенцева (парламентська фракція "Слуга народу") розповіла під час брифінгу в Медіацентрі "Україна – Укрінформ".

"На саміті високого рівня обговорюється питання продовження проживання наших співгромадян на території ЄС. Це питання фінансової підтримки. Це питання так званої тимчасової інтеграції у сфері освіти, у сфері можливості працювати і права на роботу", – зазначила Мезенцева.

Народна депутатка підкреслила, що значна частина громадян, які виїхали з України після початку повномасштабного російського вторгнення, оселилися в державах Євросоюзу. За її словами, ці люди, серед яких переважно жінки або жінки з дітками, працеспроможні, активні та освічені. Мезенцева зауважила, що вони зараз долучаються до розвитку економік українських партнерів у ЄС. 

"Їх перебування в європейських країнах і подальше повернення додому, звісно, стає однією з головних стратегій для нашої держави", – підкреслила парламентарка. 

У цьому контексті Мезенцева уточнила, що опрацюванням питань та проблем, з якими зіштовхуються українці за кордоном, займається робоча група, членами якої є вона, міністерка соціальної політики Оксана Жолнович та віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Водночас депутатка поінформувала, що під час саміту обговорюється військова та фінансова підтримка України, а також питання євроінтеграції держави.

Як повідомлялося, у Києві 3 лютого відбувається саміт Україна - ЄС. Одне з ключових питань заходу – перспектива якнайшвидшого початку переговорного процесу про вступ України до Євросоюзу після виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

Відео:

Video:

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-