ДБР інкримінує очільниці податкової Києва багатомільйонні оборудки

ДБР інкримінує очільниці податкової Києва багатомільйонні оборудки

Укрінформ
Державне бюро розслідувань провело обшуки в очільниці податкової служби Києва, їй інкримінують багатомільйонні оборудки.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

“Зловживаючи владою та службовим становищем, виконувачка обов’язків начальника київської податкової  за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств.

Зокрема, виконувачка обов’язків начальника київської податкової є головою Комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних Головного управління Державної податкової служби у місті Києві.

Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків, що спричинило тяжкі наслідки”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, за оперативними даними посадовець реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

Читайте також: Посадовець обіцяв бізнесмену за $80 тисяч «домовитися» з СБУ, його справа вже в суді

За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн. 

В іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн.

Як зазначають у бюро, посадовці податкової «не помічають» цих схем, підтримують їх існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх «послуг».

Також оперативники ДБР досліджують спосіб життя в. о. начальника Головного управління Державної податкової служби у м. Києві, який не відповідає рівню її офіційних доходів. Зокрема, посадовець має 3 квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів , будинок поблизу Києва вартістю приблизно 200 тисяч доларів, дві автівки вартістю приблизно 150 тисяч доларів.

При цьому одне з авто посадовиці вартістю приблизно 100 тисяч доларів  записане на її особистого водія, доходи якого за останні роки склали не більше 8 тисяч доларів.

Також жінка користується дорогими прикрасами, виключно дорогим брендовим одягом, золотими годинниками та іншими елітними речами.

Загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовиці складає близько 1,4 млн доларів.

Читайте також: ВР ініціює закон щодо часткового відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану

У межах розслідування кримінального щодо зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки працівники ДБР проводять обшуки за місцем проживання та роботи фігурантки. Під час слідчих дій вже знайдено 158 тисяч доларів, 530 тисяч грн та 2,2 тисячі євро, елітні годинники, автомобілі та інше.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Згідно з інформацією Головного управління Державної податкової служби у м. Києві , виконує обов’язки начальника київської податкової Датій Оксана Анатоліївна.

Як повідомляв Укрінформ, за клопотанням Офісу генерального прокурора арештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-