У першій хвилі ЗСУ отримають до 140 танків від коаліції партнерів – Кулеба

У першій хвилі ЗСУ отримають до 140 танків від коаліції партнерів – Кулеба

Укрінформ
У першій хвилі внесків Збройні сили України отримують від 120 до 140 одиниць танків сучасних західних моделей – Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що січневі рішення щодо зброї свідчать про новий євроатлантичний консенсус партнерів: чим міцнішою буде Україна, тим швидше буде покладено край цій злочинній війні. Яскравим втіленням цього правила є формування міжнародної танкової коаліції, до якої увійшли 12 учасників, зазначив Кулеба.

«Ще зарано називати всі країни коаліції та їхні практичні внески, бо деякі з них ще мають ухвалити формальні рішення відповідно до своїх внутрішніх процедур. Можу лише відзначити, що у першій хвилі внесків Збройні сили України отримують від 120 до 140 одиниць танків сучасних західних моделей – це Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams і дуже розраховуємо на Leclerc», - наголосив міністр.

Глава МЗС додав, що Україна продовжує працювати як над розширенням складу танкової коаліції, так і над збільшенням внесків уже заявленими учасниками.

Читайте також: Норвегія якнайскоріше відправить Leopard 2 Україні – міністр оборони

Як повідомлялося, уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2 і дозволив реекспорт іншим країнам.

Також Президент США Джо Байден офіційного анонсував поставки 31 танка американського виробництва M1 Abrams, а також іншого обладнання в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-