У Молдові завдяки діаспорі переселенці з України змогли безплатно відвідати симфонічний концерт

У Молдові завдяки діаспорі переселенці з України змогли безплатно відвідати симфонічний концерт

Фото
Укрінформ
Національна філармонія Молдови за підтримки Посольства організувала симфонічний концерт «Акорди дружби», на який майже сотню квитків для тимчасово переміщених українців придбала Українська громада Молдови.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Молдова.

Цей концерт став першим великим культурним заходом, який відбувся після проголошення 2023 року Роком української культури в Молдові.

Під керівництвом маестро Ігоря Знатокова (Одеса) Igor Znatokov прозвучали видатні твори українських і молдовських композиторів Маріана Стирчя Marian Stircea, Олега Негруци, Юрія Знатокова, Семена Гулака-Артемовського, Володимира Верменича. Публіка захоплено вітала солістів – Маріан Стирчя, Ольга Влайку, Ігор Знатоков, Марія Арпент, Петру Погор, Olesia Shevchenko, Elena Demirdjean, а також чарівну ведучу – Агнесу Русу Rusu Agnesa.

Подяка за придбання майже сотні квитків для тимчасово переміщених українців висловлена керівнику Української громади Молдови Віталію Мругу.

Також Посольство подякувало Filarmonica Națională «Serghei Lunchevici» – Moldova та її директору Bivol Svetlana за організацію чудового концерту та солідарність з народом України.

Нагадаємо, Національний конгрес Українців в Молдові та Посольство України передали гімназії ім. Ольги Кобилянської села Унгурь допомогу у вигляді підручників і навчальних матеріалів в рамках акції «Українським дітям – українську книгу». 

Фото: Посольство України в Молдові / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-